Projectleider Mariska de Baat: “Als Enver zijn we ontzettend blij dat we zijn gestart met de voorbereiding voor Mockingbird. We denken dat deze werkwijze echt het verschil gaat maken voor pleegouders doordat zij onderdeel worden van een ondersteunend netwerk. En we zijn blij met de steun van Gemeente Capelle aan den IJssel en de Van Cappellen Stichting om onze eerste constellatie in Capelle aan den IJssel te kunnen lanceren.”

Onderdompelen

Tijdens de training komen alle aspecten van Mockingbird voorbij: willen werken met Mockingbird (motivatie), kunnen werken met Mockingbird (theorie), gaan werken met Mockingbird (activiteitenplan) en communiceren over Mockingbird (communicatieplan).

Bekijk hieronder de trainingsvideo die we eerder samen met Combinatie Jeugdzorg maakten:

Mockingbird implementatiecoördinator Maaike Rawie: “De training is een project startup om op alle vlakken een stevig fundament te leggen. Het enthousiaste projectteam van Enver heeft dat ontzettend goed gedaan. Ze verlieten de trainingvierdaagse met een mooie planning om toe te werken naar hun eerste constellatie. Ze dachten na over de eventuele risico’s en bedachten maatregelen om deze risico’s te beperken of voorkomen. Ik heb enorm veel vertrouwen in dit projectteam, dat absoluut van aanpakken weet!”

Tijdens de training maakten vooral de ervaringen en verhalen van pleeggezinnen uit zowel de eerste Nederlandse constellatie als uit het buitenland indruk op de deelnemers. Zo blikt iemand terug: “Wat me echt is bijgebleven is het verhaal van een jongere die weggelopen was, maar nadat de hele constellatie naar haar op zoek is gegaan dit nooit meer heeft gedaan.”