“Ik ben heel blij dat we zoveel bekende en (nog) onbekende gezichten hebben kunnen meenemen in alle ontwikkelingen rondom Mockingbird”, blikt programmamanager Roza Freriks terug. “Deelnemers vertelden dat ze de onderzoeksresultaten die het Verwey-Jonker Instituut presenteerde erg interessant vonden. Toch waren het de persoonlijke verhalen van de hubhome pleegouder, haar voormalig pleegdochter en een satelliet pleeggezin uit de eerste constellatie die mensen echt raakten en inspireerden.” Tijdens de middag werd bovendien toegelicht wat er komt kijken bij het werken met Mockingbird. Deze informatie, van de fasering tot de kosten, is uitgebreid terug te lezen in het infopakket.

Wij zijn drie vuurtjes en willen graag een brand maken van Mockingbird! (deelnemers van een pleegzorgaanbieder)

Gedicht en spoken word

De middag werd geopend door Gianny Osinga, student social work, dichter en voormalig pleegkind. Zij was speciaal voor het event in de pen gekropen en droeg een prachtig Mockingbird gedicht voor.

Als de een hulp nodig heeft, vult de ander aan. En mocht het nodig zijn, een knuffel als troost voor een vallende traan

De inspirerende afsluiting van de middag kwam van spoken word-performer Jesse Laport, die tijdens het event zelf een wrap-up schreef.

Mockingbird klinkt als een haven, als een veilig stukje vinden.

Meetup & infopakket

Wil jij meer te weten komen over Mockingbird? We organiseren met regelmaat een online Mockingbird meetup; de eerste is op donderdag 25 april.

Veel informatie in te vinden in het Mockingbird infopakket. Bij het aanvragen kun je gelijk aanvinken dat je rond 15 april het onderzoeksrapport van het Verwey-Jonker Instituut ontvangt.