Geïnspireerd 
Ook nam Maarten van Ooijen uitgebreid de tijd om met de professionals van Jeugdzorg Nederland, Regio Midden-Holland en Stichting Ondersteuning Pleeggezin in gesprek te gaan over o.a. de Mockingbird werkwijze en de veranderingen die daarbij nodig zijn binnen het systeem en de organisaties eromheen. Dhr. Van Ooijen was duidelijk geïnspireerd geraakt door de ervaringen van de deelnemende pleeggezinnen, want vroeg daarnaast flink door over de wijze waarop we Mockingbird willen gaan opschalen in heel Nederland.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen: ‘Ik krijg een heel positief gevoel hierbij. Het is natuurlijk de uitdaging om te kijken hoe dit initiatief naar bijvoorbeeld tien constellaties kan groeien. Dat zal een lange adem vergen, maar ik zie alle intentie en betrokkenheid om dat waar te maken.’

Kinderpostzegels
Dankzij de steun van Kinderpostzegels, één van de initiatiefnemers en financier van de Mockingbird hubhomes, kunnen we Mockingbird verder uitrollen in Nederland.

Edith van den Akker, programmacoördinator Kinderpostzegels: “Jaarlijks zijn er rond de 23.000 kinderen in Nederland die in een pleeggezin terecht komen. Om het herhaaldelijk doorplaatsen van pleegkinderen te voorkomen zijn wij samen met onze partners de Mockingbird Hubhomes in Nederland gestart.”