Breakdowns voorkomen
‘Onze’ constellatie is dus ‘on the move!’ We wonen allemaal op fietsafstand van elkaar of hooguit een kort ritje met de auto. Daar merken we nu de voordelen van. Dicht bij elkaar wonen draagt er aan bij dat makkelijker een beroep op ons gedaan wordt. Kinderen kunnen tussendoor een paar uurtjes komen en beginnen zich op hun gemak te voelen. Dat is de opmaat naar de eerste logeerpartijen. Hoe zat het ook alweer? Een hubhome kan ondersteunen bij geplande opvang, maar staat altijd klaar voor ongeplande opvang. Op het moment dat het even niet meer gaat binnen het pleeggezin, kunnen kinderen en ouders uitwijken naar een hubhome. Steeds vanuit de gedachte om breakdowns te voorkomen. Misschien wordt het al tijd om een agenda met de groep te delen waar onze beschikbaarheid op staat. Heel bijzonder vind ik trouwens dat ook bezoeken tussen ouders en kind bij ons gaan plaatsvinden. Het gedachtengoed van Mockingbird stimuleert die waardevolle contactmomenten op neutraal terrein, bij het hubhome.

We zijn deze keer met elkaar gaan bowlen. De eerste groepsactiviteit buiten het hubhome. Ik was al gewaarschuwd voor de mogelijk keiharde muziek, felle knipperende verlichting in allerlei kleuren en het geluid van de ballen. Ze hadden niet overdreven. Mocht je kind gevoelig zijn voor prikkels dan is dit de overtreffende trap. De muziek werd gelukkig iets zachter gezet voor de allerjongste telg uit de groep. Deze sliep heerlijk door al het lawaai heen in de kinderwagen. Onvoorstelbaar! De jongeren leken overigens minder last te hebben van alle prikkels dan enkele pleegouders. Op drie banen is fanatiek door jong en oud deelgenomen.

Op naar lente
Daarna met elkaar gegeten en gekletst. Voor de kinderen alle ruimte om de omgeving te verkennen en met elkaar op te trekken. De tijd vloog voorbij! Nu op naar de lente, met wellicht een mooie buitenactiviteit in het verschiet.

Note: Dit bericht is geplaatst bij onze partner ‘Horizon’ waar Miranda blogs deelt over haar persoonlijke ervaringen als hubhome ouder. OP heeft toestemming dit bericht verder te verspreiden.