“Het was een conferentie vol pleegzorg inspiratie, waarbij Mockingbird rijkelijk aan bod kwam. Onze Australische partners van Life Without Barriers gaven samen met hun onderzoekspartner van Flinders University een presentatie over hun lokale ontwikkelingen en de eerste resultaten rondom het werken met Mockingbird.

Ook mochten Hayley Bridwell (US) Freya Burly (UK) en ikzelf (NL) een presentatie geven over de werkwijze en alle ontwikkelingen wereldwijd. Engeland staat op het punt hun 100e constellatie te starten. En natuurlijk deelde ik vol trots hoe de implementatie van onze eerste constellatie verloopt.

Weer word ik bevestigd hoe kansrijk deze werkwijze is, hoeveel moois het oplevert voor de pleeggezinnen en kinderen en hoe te gek het is dat we hier in Nederland mee starten! De reacties van de rest van de wereld zijn zeer positief en alle ontmoetingen heel inspirerend.

Het samenzijn met partners van over de hele wereld maakt dat ik met een schat aan informatie terugkom over de werkwijze, manieren van implementeren en resultaten. Ik kijk er naar uit om alle opgehaalde informatie mee terug te nemen naar Nederland en er samen met mijn team en het projectteam van IHUB/Horizon mee aan de slag te gaan!”