Welke superpower breng jij in het programma Mockingbird?

Vanaf mijn eerste werkdag in de jeugdzorg voel ik een enorme gedrevenheid om in deze sector te werken. Het is vaak best lastig, en hierin zoek ik steeds naar manieren om het beter te doen. Ik kan blijven denken en zoeken naar oplossingen of verbeteringen. Ik kan dromen, ideeën genereren, visie vormen en kritisch meedenken. In het Mockingbird team merk ik dat iedereen andere kwaliteiten heeft en dat werkt heel fijn.

Waar kijk je het meest naar uit? 

Er is best heel veel waar ik naar uit kijk, of waar ik op hoop. Misschien beginnen bij waar ik het voor doe? Het moment waarop we met elkaar zeggen dat een kind dankzij Mockingbird in een pleeggezin kan blijven wonen. Of het moment waarop een kind aangeeft het fijn te vinden dat ze contact heeft met andere pleegkinderen en zich daardoor beter begrepen voelt. Pleegouders die goed in hun vel zitten dankzij de steun. Ik kijk uit naar de lancering in november. En ook naar het moment waarop we bij moeten stellen, omdat we voor onverwachte gebeurtenissen komen te staan. Ik ben benieuwd hoe we die oplossen. Ook kijk ik uit naar het moment waarop we kunnen uitbreiden. Het moment waarop ook andere organisaties kunnen starten. Het moment waarop het woord constellatie, hub home, Mockingbird voor velen bekend in de oren klinkt.

Ondertussen geniet ik ook enorm van het proces dat we nu doormaken.

Over haar ervaringen met de implementatie van Mockingbird, schreef Marylou ook het blog ‘Het eerste zaadje is geplant’.