Welke superpower breng jij in het programma Mockingbird?
‘Ik ben een volhouder en heb een zekere langere termijn oriëntatie. Als ik een doel voor ogen heb dat me motiveert (en dat doet Mockingbird heel sterk) dan kan ik daar volhardend en met geduld aan werken.  Ik laat me dan niet snel afleiden door andere zaken. Eventuele tegenslagen in zo’n proces zijn voor mij hobbels waar je overheen moet, maar niet meer dan dat. Zo’n lange termijn oriëntatie past goed bij mijn rol als projectleider.
Verder ben ik erg resultaatgericht. Samen met een team iets bereiken, waar mensen iets aan hebben of blij van worden, daar ga ik voor. En dat doen we volop met Mockingbird.’

Waar kijk je het meest naar uit?
‘Ik kijk het meest uit naar het moment dat de eerste constellatie daadwerkelijk draait. Het moment dat pleeggezinnen en kinderen elkaar ontmoeten en contact met elkaar opbouwen. Dan is het concreet en gaan zij er ook daadwerkelijk iets aan hebben.  Uiteindelijk gaat het om de mensen!
Op de wat langere termijn kijk ik uit naar de periode waarin Mockingbird verder wordt uitgerold, zowel binnen onze eigen organisatie als daarbuiten. Ik gun alle pleeggezinnen deze kans, ook bij onze collega organisaties.’